Η ανάγκη παραγωγής πλαστικών ρολών από σκληρό PVC στην Ελλάδα υπήρξε το έναυσμα ώστε οι 2 πολιτικοί μηχανικοί Παύλος Μανακίδης και Κωνσταντίνος Κοκκώνης να βρεθούν και να ιδρύσουν το 1964 την ΤΕΧΝΟΠΛΑΣΤ ΟΕ. Μέχρι τότε στην Ελλάδα επικρατούσαν τα συστήματα σκίασης από ξύλο. Τότε τα μοντέρνα συστήματα ρολών από PVC εισαγόντουσαν κυρίως από την Ιταλία.

Επιλέχθηκε η περιοχή των Διαβατών, Θεσσαλονίκης ως τοποθεσία για την ανέγερση των κτηριακών εγκαταστάσεων, χώρος στον οποίο βρίσκεται και έχει έδρα μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας η παραγωγή πλαστικών διατομών για ρολά το 1964, υποστηρίχθηκε από πρώτες ύλες εισαγωγής (Ιταλία, Δυτική Γερμανία). Οι πρώτες εφαρμογές των προϊόντων της εταιρείας έγιναν από εργολάβους, καθώς οι ιδρυτές που ήταν προγενέστερα εργολάβοι γνώριζαν τις λύσεις και τα προτερήματα που πρόσφεραν τα ρολά.

Previous slide
Next slide

Το έτος 1970 και αφού πλέον η εταιρεία έχει αναπτυχθεί και θεωρείται κορυφαίος ελληνικός παραγωγός αλλάζει νομική μορφή και μετατρέπεται σε ΑΕ. Παράλληλα ο Παύλος Μανακίδης ιδρύει 2η εταιρεία και το 1972 πλέον η ΤΕΧΝΟΠΛΑΣΤ ΑΕΒΕ προμηθεύεται πρώτες αποκλειστικά παραγμένες στην Ελλάδα. ​

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια τα προϊόντα πλήθηναν, καθώς σχεδιάστηκαν αρκετές νέες διατομές για χρήση στο 1ο και 2ο στάδιο της οικοδομής. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα συστήματα επενδύσεων τοίχων και οροφών (ραμποτέ), κορνίζες, σοβατεπί κ.α.​

Επενδύουμε στους ανθρώπους

Τέλη της 10ετίας του 1990 η εταιρεία αλλάζει μετοχικό σχήμα. Από τους ιδρυτές παραμένει μόνο ο Παύλος Μανακίδης. Η εταιρεία μέσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα σημειώσει μεγάλη άνοδο και θα εξαπλωθεί και πέρα των ελληνικών συνόρων.


Το 2008 η εταιρεία δημιουργεί δική της αποκλειστικά μονάδα παραγωγής μειγμάτων PVC στο Γαλαρινό, Χαλκιδικής. Στον ίδιο χώρο ένα χρόνο αργότερα θα ξεκινήσει και ανακύκλωση προϊόντων PVC.

Δυναμικές Εξαγωγές

 Από το 2010 η ΤΕΧΝΟΠΛΑΣΤ ΑΕΒΕ στρέφεται προς την εξωστρέφεια και κάθε χρόνο σταδιακά ανεβάζει σταθερά το ποσοστό εξαγωγών της, διατηρώντας το μέγεθος το μερίδιο της στην Ελληνική αγορά. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα έτη 2017 και 2018 οι εξαγωγές τις να υπερβαίνουν την τοπική αγορά.

Με το βλέμα στο μέλλον

Το 2020 η εταιρεία ξεκινάει ο σχεδιασμός της εταιρείας για ανανέωση στον βιομηχανικό εξοπλισμό της όπως και σε μοντέρνα συστήματα διαχείρισης.